Nyheder

Musikbranchen er enden nær – eller hvad?

i 14-09-11

 

Festivaler og spillesteder i krise. Pladeselskaber, der udelukkende bruger netsalg. Managementbureauer, der booker koncerter og musikere, der… laver alt det, de andre plejede at lave. Branchen er vendt på hovedet og mange steder ser det stadig sort ud. Musikparlamentet undersøger hvem, der er enden nær og hvor udfordringerne ligger.

Musikparlamentet sætter i løbet af efteråret fokus på musikbranchens mange syge grene og udfordringerne i fremtidens forbrugs- og medielandskab. Første debat i Musikparlamentet omhandler festivalerne. Er der overhovedet plads til festivaler? Har formatet udvandet sig selv? Flere festivaler kæmper med skrantende økonomi og senest gik Ringsted Festival i betalingsstandsning.

Leddene imellem musikere og forbrugere har det også svært i disse år. Musikerne giver både pladeselskaber og bookingbureauer grå hår. De proaktive musikanter klarer det meste selv og efterlader mellemhandlerne i et vadested – senest eksemplificeret i pilotprojektet mellem Dansk Live, Merger Management og bandet Marybell Katastrophy, der i princippet udelukker bookingbureauet.

Pladeselskaberne har dog et stærkt kort på hånden. Efter mange års febrilsk kamp mod streaming og download har de nu valgt at omfavne teknologierne og købt sig ind i blandt andet Spotify. Dermed har de fået en del af den magt tilbage som de proaktive musikere ellers har truet med at stjæle, men hvor efterlader det nu det fysiske pladesalg? Og kan vi overhovedet forudsige, hvad det næste træk bliver?

I den kommende tid vil Musikparlamentet undersøge, hvem der er enden nær, hvem der har magten og hvordan vi kommer videre.

Her på bloggen vil vi løbende præsentere baggrundsartikler, features og interviews, der blandt meget andet sætter fokus på ovenstående temaer. Stay tuned!

 

 1. Hans Jultved
  14-01-2012 at 17:56

  Jeg vil bare sige tak for indlæg af Rasmus B. Dahl. Men hva´ nu hvis man som jeg er kunstner på flere planer (= musik og billedkunst)og gerne vil have en til at hjælpe sig med at få “hul” igennem. Hvor skal du søge og hvad kaldes sådan en “kombineret manager/booker, kariæreplanlægger/coach” ?

  Mange venlige hilsner
  Hans Jultved
  Kontakt info via:www.jultved.dk